talibi-zaboronili-vivoziti-z-krayini-dolari-porushnikiv-suditimut

Таліби заборонили вивозити з країни долари: порушників судитимуть

 • 14648 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. У той час як США і Світовий банк перестали постачати до Афганістану долари, таліби заборонили їх вивезення з країни. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Деталі

Радикальний ісламістський рух "Талібан", який захопив владу в Афганістані, заборонив вивозити з країни долари і антикваріат.

Офіційний представник руху Забіхула Муджахід зазначив, що вивезення валюти заборонений "як по землі, так і по повітрю": у порушників будуть конфісковані їх цінності, а самі вони зіткнуться з правосуддям. 

Тим часом від перекладу траншей в Афганістан відмовився і Всесвітній банк, який має намір "спостерігати за ситуацією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таліби перекрили дорогу до аеропорту Кабула

Нагадаємо

США евакуювали з Афганістану понад 4 тисяч власників американських паспортів.

Голова Комітету з розвідки Палати представників Конгресу США Адам Шифф заявив, що вважає малоймовірною евакуацію американців та афганців до 31 серпня. G7 вимагає від “Талібану” дозволити евакуації і після 31 серпня. Пентагон за дорученням Байдена розробить план на випадок “непередбачуваних обставин” під час евакуації з Афганістану.

Довідка

Бойовики руху “Талібан” 15 серпня без бою увійшли в Кабул і протягом декількох годин встановили повний контроль над афганською столицею. Президент Афганістану Ашраф Гані повідомив, що залишає країну, щоб не допустити кровопролиття. Віцепрезидент республіки Амрулла Салех заявив, що в умовах відсутності глави держави він за конституцією стає виконуючим обов’язки керівника країни, і закликав до збройного опору талібам. Західні країни евакуюють своїх громадян і співробітників посольств.

Українські Національні Новини

Новини Світу