tanker-iz-dizelnim-palivom-potrapiv-v-avariyu-bilya-uzberezhzhya-livanu

Танкер із дизельним паливом потрапив в аварію біля узбережжя Лівану

 • 15383 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. У прибережній зоні Лівану, неподалік від містечка Амшит, через сильний вітер потрапило в аварію судно, що перевозило близько 42 тисяч тонн дизельного палива. Про це пише УНН з посиланням на MTV English News.

Цитата

"Судно з 42 000 тонн дизельного палива зазнало морську аварію біля узбережжя Амшиту через сильний вітер", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Видання не надало більше подробиць даної події, але з посиланням на свої джерела заявило, що прийом кораблів такого типу доцільно здійснювати в порту Дори, передмістя Бейрута. Причиною названа "більш підходяща глибина" в гавані.

Контекст

Раніше більшу частину подібних танкерів приймали в порту Бейрута, що володів необхідною інфраструктурою. Однак він був повністю зруйнований в результаті вибуху в серпні 2020 року, що не тільки ускладнило імпорт, але і різко посилило наростаючу в країні фінансову кризу. Він призвів до гострого дефіциту багатьох життєво важливих товарів, включаючи в тому числі і пальне.

Нестача нафтопродуктів паралізувала як дорожній рух, так і роботу важливої інфраструктури. Велика частина енергії в Лівані виробляється на дизельних електростанціях, які в підсумку не змогли продовжувати свою діяльність без палива. У підсумку відключення світла в ряді регіонів дійшли до 20-22 годин на добу, при тому що деякі власники приватних генераторів також не могли їх використовувати через практично повну відсутність пального на ринку і захмарних цін на те, що вдавалося знайти.

Winter has hit Lebanon hard.

Lack of fuel, endless snow & power cuts only make it more difficult.

Many Lebanese and refugee families across the country struggle daily to keep warm.#WithRefugees#withLebanonpic.twitter.com/f1cUmuBQ59

— UNHCR Lebanon (@UNHCRLebanon)February 5, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу