taran-rozpoviv-inozemnim-radnikam-pro-oglyad-oboronnogo-menedzhmentu-za-uchastyu-op

Таран розповів іноземним радникам про "огляд оборонного менеджменту" за участю ОП

 • 12272 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У Міністерстві оборони 2021-й рік оголошено роком євроатлантичної трансформації, планується провести огляд системи оборонного менеджменту з залученням, зокрема, Офісу Президента. Про це йшлося під час відеоконференції міністра оборони України Андрія Тарана з групою іноземних радників стратегічного рівня, передає УНН з посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Результатом трансформаційних процесів у Міноборони та ЗСУ стане створення інтегрованої оборонної інституції євроатлантичного типу. Учасники дискусії підтримали рішення колегії Міноборони щодо проведення комплексного функціонального огляду системи оборонного менеджменту", - йдеться у повідомленні.

Огляд, як вказано, "має забезпечити неухильне переведення Міноборони України та ЗСУ на нові стандарти функціонування та управлінських процесів". З огляду на це, на думку міністра оборони, досвід та компетенції стратегічних радників є критично важливими для побудови системи оборонного менеджменту на основі кращих практик держав-членів НАТО.

"Для реалізації внутрішніх реформ ми орієнтуємось на стандарти НАТО, оскільки вони є найкращими у військовій сфері. Тому рішенням розширеної колегії Міністерства оборони України, 2021-й рік оголошено роком Євроатлантичної трансформації", — повідомив Андрій Таран.

За його словами, запрошення представників ОПУ, Кабміну, ВРУ, РНБО до участі в комплексному функціональному огляді системи оборонного менеджменту с"тане запорукою його неупередженості, ефективності та результативності". Стратегічні радники заявили про готовність забезпечити постійну консультативно-дорадчу підтримку цього процесу, додали у відомстві.

"Міністр оборони запевнив партнерів у бажанні докласти всіх зусиль для прискорення євроатлантичних інтеграційних процесів у оборонному відомстві та ЗСУ", - вказали у Міноборони.

Нагадаємо, за даними Міноборони, у 2021 році  планується розширити участь ЗСУ в оперативній та бойовій підготовці НАТО.

Українські Національні Новини

Політика