tarifi-ye-golovnim-parametrom-otsinki-efektivnosti-mistsevoyi-vladi-dlya-vibortsya-ekspert

Тарифи є головним параметром оцінки ефективності місцевої влади для виборця — експерт

 • 18521 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. На місцевих виборах 2020 року одним із головних параметрів, за яким виборці оцінюють ефективність місцевої влади, є вартість тарифів. Про це УНН розповів політичний експерт Сергій Белашко.

"В окремих містах комунальні підприємства використовуються для збагачення місцевих груп впливу, тому там ціни більші. Тож якщо місцева влада живиться за рахунок високих тарифів, яким чином вона може повпливати на тарифи?", — зауважив Белашко.

Експерт вважає, що високі тарифи на послуги ЖКГ також впливають на передвиборчі рейтинги місцевої влади.

"У цілому по Україні я бачу, як проходять місцеві вибори, і тарифи є одним із факторів, за якими люди оцінюють місцеву владу. І не важливо, наскільки у мерів великі досягнення, але люди обурюються, бо бачать, що за його каденції почали платити більше за послуги", — наголосив він.

Сергій Белашко вважає, що у цьому контексті міста з найвищими тарифами в Україні, такі як Чернігів, Рівне, Луцьк та Кропивницький, не стануть виключеннями на місцевих виборах-2020.

Раніше народний депутат Олег Семінський пояснив, чому у Чернігові одні з найвищих тарифів в Україні на теплопостачання. Він повідомив, що чинний мер Владислав Атрошенко лобіює інтереси теплогенерації, оскільки є бенефіціаром такої компанії, а також публічно виступає проти будівництва житла з автономним опаленням.

Українські Національні Новини

Політика