tarpan-aktivno-shukaye-novikh-zhertv-svoyikh-afer-sered-arabskomovnoyi-auditoriyi

Тарпан активно "шукає нових жертв" своїх афер серед арабськомовної аудиторії

 • 147028 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Редакція УНН з'ясувала, що розшукуваний МВС та Інтерполом ексдепутат одеської міськради Руслан Тарпан всіляко намагається позиціювати себе нібито "бізнесменом" та "інвестором" серед арабськомовної аудиторії. З цією метою, вочевидь, опублікована особиста сторінка українського втікача в арабській Вікіпедії, передає УНН

Деталі

На цій сторінці Тарпан намагається видати себе за будівельника "історичних одеських пам'ятників", "клінік та лікарень" навіть "антибактеріального санаторію для дітей".

Стверджує, що побудував і "Глибоководний випуск", який, як відомо, не працює і на якому, за матеріалами слідства, компанії Тарпана розікрали близько 300 млн грн.

Ще на арабськомовній сторінці Тарпана зазначається, що він буцімто "будував каналізаційні мережі для чотирьох міст України" (хоч жодне - не назване), "реконструював портові споруди", "причали" і до того ж ще й буцімто "відновлював порти Чорного моря".

Окрім того, Тарпан намагається переконати арабську аудиторію у тому, що він нібито мав договори з урядом України, Державною службою зайнятості, Державною податковою службою, місцевими органами влади, на підставі яких "будував та реконструював адміністративні будівлі по всій країні".

Найцікавіше

Арабськомовна версія Вікі ніби "рекламує" Тарпана. Зокрема, вказується, що з 2012 року він активно "веде пошук нових ринків для будівельних на інвестиційних проектів" і "бере участь у тендерах на Близькому Сході, Східній Європі, Центральній Азії та Африці".

Перерахована навіть зона його бізнес-інтересів.

"Він (Тарпан - ред.) та команда його компанії періодично надають консультаційні послуги та беруть участь у тендерах, в основному - у зв'язку з проектами водопостачання та водовідведення (розробка концепцій та підготовка технічних пропозицій у межах спільних підприємств з місцевими та міжнародними компаніями) у Намібії, Замбії, Ботсвані, Саудівській Аравії, Омані, Кувейті, Іраку, ОАЕ, Австрії, Бельгії, Китаї, Японії, Кувейті, Норвегії, Південній Кореї, Сінгапурі, Тайвані, Великій Британії”, - йдеться на сторінці.

Разом з тим немає жодної згадки про купу кримінальних проваджень стосовно його компаній, про зруйновані його фірмами пам'ятки архітектури в Одесі, про будинок Руссова, після реконструкції якого відпала лицьова частина однієї з фігур (як виявилося - каркасом частини фігури служила пластикова тара), про судові вироки керівникам його компаній за масштабні розкрадання бюджетних коштів на реконструкції лікарень та інше.

Нагадаємо

Руслан Тарпан - колишній одеський депутат, який ще з 2017 року розшукується МВС та з 2021-го - перебуває у міждержавному розшуку. Тарпан - головний підозрюваний у розкраданні сотень мільйонів держкоштів під час будівництва проекту “Глибоководний випуск”. Через це взимку суд обрав йому запобіжний захід у вигляді заочного тримання під вартою.

Наразі прокуратура займається підготовкою документів для його екстрадиції в Україну.

Попри це Тарпан й досі проживає за кордоном - ймовірно, в ОАЕ. Він також подорожує в інші країни зі своїми російськими бізнес-партнерами, чим, власне, підтверджує думки українських депутатів стосовно своєї вірогідної колаборантської діяльності в умовах війни рф проти нашої країни.

Українські Національні Новини

Суспільство