tayiland-vvodit-zhorstkishi-obmezhennya-proti-covid-19-u-bangkoku-zaprovadyat-komendantsku-godinu

Таїланд вводить жорсткіші обмеження проти Covid-19. У Бангкоку запровадять комендантську годину

 • 15275 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Влада Таїланду оголосила про введення семигодинної комендантської години в столиці Бангкоку та дев'яти провінціях у п'ятницю, а також жорсткіші обмеження для стримування поширення коронавірусу. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Королівство за минулу добу зареєструвало 9 276 нових випадків Covid-19 та 72 смертельних випадків.

Посадовець урядової групи з питань коронавірусу оголосив про посилення обмежень після багатогодинної зустрічі в п'ятницю.

Комендантська година з 21:00 до 04:00 розпочнеться у понеділок, і люди повинні працювати вдома.

Це оголошення стосується столиці з населенням в понад 10 мільйонів людей, а також прилеглих та південних провінцій.

"Ми просимо вибачення за труднощі людей, які проживають у районах з максимальними обмеженнями, але це ефективно підтримає боротьбу з хворобами. Таїланд переможе", - заявив Апісамай Шрірангсон, помічник речника робочої групи.

Мешканцям заборонено збиратися групами понад п’ять чоловік, тоді як мережі громадського транспорту будуть припиняти роботу щовечора з 21 години.

Супермаркети, ресторани, банки, аптеки та магазини електроніки можуть залишатися відкритими, але інші магазини повинні закриватися.

Торгові центри повинні бути закриті до 20:00.

Доповнення

У квітні минулого року уряд наказав ввести загальнонаціональну комендантську годину, але Таїланд провів основну частину 2020 року без особливих коронавірусних обмежень.

Через рік кількість випадків зросла, і уряд стикнувся зі сплеском Covid-19 через повільне впровадження вакцинації, обмежені можливості випробувань та питання щодо економічного управління.

Економіка Таїланду нині показує найгірших показники після економічної кризи в Азії 1997 року.

Прем'єр-міністр Прают Чан-О-Ча заявив у п'ятницю, що він відмовиться від зарплати на три місяці.

Туризм становить близько 20% національного доходу, і галузь сильно постраждала через жорсткі обмеження кордону та суворі карантинні заходи.

Пілотна схема без карантину для вакцинованих мандрівників стартувала на популярному острові Пхукет минулого тижня, але поки прибуття були обмежені.

Минулого місяця уряд Таїланду оголосив про плани відкрити країну для повністю вакцинованих відвідувачів у жовтні.

Українські Національні Новини

Новини Світу