taykonavti-vdruge-viyshli-u-vidkritiy-kosmos

Тайконавти вдруге вийшли у відкритий космос

 • 24688 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Два тайконавти пілотованого китайського корабля "Шеньчжоу-13" здійснили другий вихід у відкритий космос для проведення позакорабельних робіт. Про це повідомили сьогодні ввечері в Канцелярії програми пілотованої космонавтики Китаю (CMSA), пише УНН з посиланням на Xinhua.

Деталі

Так, тайконавти пілотованого корабля "Шеньчжоу-13" Є Гуанфу і Чжай Чжиган покинули основний модуль космічної станції "Тяньхе" для низки операцій, таких як підйом панорамної камери і тестування вантажного транспорту.

Ван Япін залишилася всередині, щоб працювати з наземним центром управління, керувати механічною рукою і підтримувати двох інших тайконавтів при проведенні операцій поза кораблем.

У CMSA відзначили, що тайконавти будуть виконувати більше виходів у відкритий космос, які будуть більш складними, "щоб забезпечити надійну підтримку успішного завершення будівництва і стабільної роботи космічної станції".

Доповнення

Для тайконавтів "Шеньчжоу-13" це другий за рахунком вихід у відкритий космос, додали у відомстві. Перший був у листопаді.

Українські Національні Новини

Новини Світу