tayvan-ogolosiv-pro-rekordniy-oboronniy-byudzhet-na-tli-agresiyi-kitayu

Тайвань оголосив про рекордний оборонний бюджет на тлі агресії Китаю

 • 162110 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. Тайвань оголосив про плани рекордного збільшення оборонного бюджету після того, як масштабні військові навчання, проведені Китаєм на початку цього місяця, призвели до того, що напруженість у відносинах між двома країнами досягла найвищого рівня за останні десятиліття. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Деталі

Тайбей запропонував оборонний бюджет наступного року у розмірі 415,1 млрд тайванських доларів (13,7 млрд доларів), що на 13% більше, ніж минулого року, і очікує на схвалення парламенту.

Додатковий спеціальний бюджет також буде створено спеціально для придбання нових винищувачів та інших проектів для посилення військово-морських та повітряних можливостей, йдеться у заяві головного бюджетного агентства.

Додамо

Тайвань живе під постійною загрозою вторгнення з боку Китаю, який заявляє, що демократичний острів як частина його території одного разу буде захоплений, а якщо буде потрібно, і силою.

Згідно з базою даних, складеною AFP, минулого року Тайвань зафіксував вторгнення близько 970 китайських бойових літаків у свою зону ППО, що більш ніж удвічі перевищує приблизно 380 у 2020 році.

Цього року ця цифра вже перевищила 980, причому лише у серпні було зафіксовано понад 360 набігів.

Українські Національні Новини

Новини Світу