tayvan-povidomiv-pro-aktivnist-vps-kitayu-na-tli-prodazhu-ssha-zbroyi-ostrovu

Тайвань повідомив про активність ВПС Китаю на тлі продажу США зброї острову

 • 932846 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Тайвань повідомив про заліт китайських військово-повітряних сил в ідентифікаційну зону ППО у той час, як Сполучені Штати схвалили потенційний продаж острову зброї на суму 619 мільйонів доларів. Про це пише УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

За даними Міністерства оборони Тайваню, протягом останніх 24 годин було помічено 21 літак. Військові заявили, що літак, 17 винищувачів J-10 і чотири винищувачі J-16, влетіли у південно-західний кут ідентифікаційної зони протиповітряної оборони острова.

Згідно з картою Міноборони, J-10s пролетіла ближче до узбережжя Китаю, тоді як J-16s, новіший і досконаліший винищувач, пролетів на північний схід від контрольованих Тайванем островів Пратас. У відомстві додали, що стежили за ситуацією, що включало відправку власних літаків зі звичайними формулюваннями для відповіді на такі китайські вторгнення.

29 PLA aircraft and 4 PLAN vessels around Taiwan were detected by 6 a.m.(UTC+8) today. R.O.C. Armed Forces have monitored the situation and tasked CAP aircraft, Navy vessels, and land-based missile systems to respond these activities. pic.twitter.com/z58X4rfetm

—  Ministry of National Defense, R.O.C.  (@MoNDefense) March 2, 2023

Зазначається, що у середу, 1 березня, було помічено 19 китайських літаків, які літали в зоні ППО Тайваню. Жоден із літаків не перетнув серединну лінію Тайванської протоки, яка слугувала неофіційним бар’єром між двома сторонами, але над якою ВПС Китаю літали майже щодня після проведення військових дій поблизу Тайваню у серпні 2022 року.

Повідомляється, що це відбувається на тлі того, що США схвалили потенційний продаж Тайваню зброї та обладнання вартістю 619 мільйонів доларів, яке включає 200 зенітних удосконалених ракет класу "повітря-повітря" середньої дальності (AMRAAM) і 100 ракет AGM-88B HARM. Продаж зброї, ймовірно, ще більше зіпсує і без того напружені відносини між Вашингтоном і Пекіном, який неодноразово вимагав припинити такі угоди.

Зокрема, Міністерство закордонних справ Китаю заявило в четвер, що "рішуче" виступає проти запланованого продажу, додавши, що Сполучені Штати повинні припинити продаж зброї та військові контакти з Тайванем.

Нагадаємо

Президент Тайваню Цай Інвень після зустрічі з американськими законодавцями 21 лютого заявила, що її країна розширить військові обміни зі Сполученими Штатами, щоб приборкати "авторитарний експансіонізм".

Українські Національні Новини

Новини Світу