te-scho-mi-sposterigayemo-z-24-lyutogo-tse-povernennya-do-epokhi-imperializmu-ta-koloniy-makron

"Те, що ми спостерігаємо з 24 лютого - це повернення до епохи імперіалізму та колоній" - Макрон

 • 223373 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон у вівторок підкреслив, що невиправдане вторгнення росії в Україну є поверненням в "епоху імперіалізму", попередивши, що війна прокладає шлях до майбутніх конфліктів у всьому світі. Про це УНН з посиланням на AFP.

Цитата

"Те, що ми спостерігаємо з 24 лютого, - це повернення до епохи імперіалізму та колоній. Франція відмовляється від цього і наполегливо добиватиметься миру", - заявив він.

Деталі

Виступаючи перед 77-ою Генеральною Асамблеєю ООН, президент Франції підкреслив, що війна в Україні "веде нас до розширеного, перманентного конфлікту, де суверенітет і безпека кожного залежать лише від балансу сил, чисельності армій, коли ті, хто вважає себе сильним, прагнуть усіма засобами підпорядкувати собі тих, кого вважають слабкими".

Макрон також попередив, що війна в Україні може призвести до "розколу у світі", закликавши ООН, що "не час обирати бік", і чинити тиск на росію, щоб вона припинила свою агресію. Президент Франції додав, що ті, хто зараз мовчить, підтримують новий імперіалізм, роблять світ "неможливим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган похвалив зусилля Туреччини щодо "врегулювання суперечки" між росією та Україною

Українські Національні Новини

Новини Світу