teatr-gruziyi-vidmovivsya-vid-polskogo-festivalyu-druziv-moskvi

Театр Грузії відмовився від польського фестивалю "друзів Москви"

 • 10425 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. У Грузії в тбіліському драматичному театрі імені Сандро Ахметелі не відбудеться фестиваль польського кіно "Вісла", бо організатори підтримують тісні зв’язки з Москвою. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Грузія.Online".

"Фестиваль польського кіно "Вісла" в тбіліському драматичному театрі імені Сандро Ахметелі не відбудеться", - йдеться в повідомленні.

За інформацією грузинської сторони, більш швидке проведення фестивалю розглядалося лише на рівні переговорів і остаточне рішення прийняте не було.

В даний час фестиваль часу пройшов тільки в місті Поті - в театрі імені Валеріана Гунія. При цьому покази шоу в інших локаціях були зірвані через відмову столичних та регіональних кінотеатрів, які приймають у себе федерацію феста.

"Як вияснила СОВА (ЗМІ – ред.), організатори "Вісли" підтримують тісні зв’язки з Москвою", - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі театру Ахметелі заявили, що, ознайомившись із матеріалами СОВИ, зробили для себе висновки.

"Одне можу сказати точно: в театрі, який носить ім'я людини, що була жертвою російської кулі саме через захист національних інтересів, навіть щось приближене до того, що ми прочитали, ніколи не відбудеться", - заявили в пресслужбі.

Як зазначено в відкритих джерелах, "Вісла" - це найбільший фестиваль польського кіно. Його підтримує і уряд Польщі.

"При цьому діяльність засновниці фестивалю Малгожати Скульської і її чоловіка Петра Скульского частина польського суспільства сприймає як популяризацію Росії. Саме репутація організаторів кінофесту, а не сам фестиваль виявився в центрі скандального розслідування СОВИ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахар заявив, що через припинення прямого авіасполучення з Росією у 2019 році бюджет Грузії втратить 350 мільйонів доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу