tegeran-zayaviv-scho-vvazhaye-nepravilnim-postachannya-zbroyi-ukrayini-chi-rosiyi

Тегеран заявив, що вважає неправильним постачання зброї Україні чи росії

 • 1066422 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Тегеран не підтримує жодну із сторін війни рф проти України і вважає неправильним відправлення будь-якою стороною зброї як Україні, так і росії. Про це заявив міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдуллахіан в інтерв'ю Al-Monitor, пише УНН.

Цитата

"Ми маємо угоду про військову співпрацю з росією. Але ми не підтримуємо жодної із сторін в "українській війні", що призведе до продовження війни. Ми категорично проти будь-яких війн, чи то в Україні, чи в Ємені, чи в Палестині. І ми також брали участь у зусиллях щодо досягнення миру та припинення вогню в Україні.

Ми вважаємо неправильним, щоб будь-яка сторона відправляла зброю Україні чи росії. І ми продовжуватимемо допомагати політичному діалогу та вирішенню цієї кризи за допомогою політичних переговорів", - сказав Амір-Абдуллахіан у відповідь на запитання, чи продає Іран дрони росії для використання в Україні.

Доповнення

росія останніми днями атакувала в Україні за допомогою безпілотників-камікадзе, які, за словами українських військових, були іранськими безпілотниками Shahed-136. 23 вересня вперше було збито багатоцільовий ударний безпілотник іранського виробництва Mohajer-6.

Через постачання Іраном зброї росії для ведення війни українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства в Києві.

Українські Національні Новини

Політика