teheran-ne-planuie-podalshoi-eskalatsii-u-knr-zaiavyly-shcho-masovana-ataka-iranu-na-izrail-bula-samooboronoiu

"Тегеран не планує подальшої ескалації": у КНР заявили, що масована атака Ірану на Ізраїль була самообороною

 • 21309 переглядiв

Іран завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю у відповідь на напад на його посольство в Сирії, який Китай назвав "реалізацією права на самооборону".

Після масованого ракетного удару території Ізраїля у КНР наголошують, що Іран "вжив обмежених заходів", тож це була реалізація права на самооборону. Про це йдеться в заяві за підсумками телефонної розмови глави МЗС КНР Ван Їз іранським колегою Хоссейном Амір-Абдуллахіаном, передає УНН.

Деталі 

Під час розмови Амір-Абдуллахіан пояснив, що Рада безпеки ООН не відреагувала належним чином на атаку на посольство Ірану в Сирії, тому його країна мала право відповісти в порядку самозахисту на порушення свого суверенітету.  

Нинішня регіональна ситуація є дуже чутливою, і Іран готовий проявляти стриманість та планує подальшої ескалації ситуації

- запевнив  іранський міністр.

Своєю чергою, очільник МЗС Китаю наголосив, що Пекін засуджує і виступає проти нападу на посольство Ірану в Сирії. За його словами, цей інцидент серйозним порушенням міжнародного права.

14.04.24, 20:19 • [views_0]

Водночас атаку по Ізраїлю він назвав "реалізацією права на самооборону" і припустив, що Іран не стане поглиблювати дестабілізацію ситуації в регіоні.

Китай взяв до уваги заяву Ірану про те, що дії, які він вжив, були обмеженими і що це була реалізація права на самооборону у відповідь на напад на будівлю посольства. Ми віримо, що Іран добре розуміє ситуацію і зможе уникнути подальшої дестабілізації, захищаючи свій суверенітет і гідність

- заявив Ван Ї.

Сторони також заявили, що країни продовжать співпрацю та розвиток китайсько-іранських відносин. Міністра також вчергове закликали до розв'язання конфлікту в Газі та відновлення регіонального миру.

Нагадаємо

Іран завдав масованого удару по Ізраїлю з використанням близько 300 безпілотників і ракет різного типу.

Речник ЦАХАЛу запевнив, що 99% із близько 300 снарядів, випущених Іраном по Ізраїлю протягом ночі, були перехоплені засобами ППО.

15.04.24, 09:32 • [views_0]