telefon-zasnovnika-telegram-durova-figuruye-u-spravi-vitoku-danikh-cherez-shpigunsku-programu-pegasus

Телефон засновника Telegram Дурова фігурує у справі витоку даних через шпигунську програму Pegasus

 • 26699 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Телефонний номер засновника Telegram Павла Дурова був у списку потенційних цілей для стеження із застосуванням шпигунської програми Pegasus ізраїльської компанії NSO Group, повідомляє The Guardian в рамках спільного розслідування Pegasus Project, інформує УНН.

Деталі

Видання зазначає, що номер Павла Дурова з'явився в списку на початку 2018 року - приблизно тоді, коли той змінив офіційне місце проживання з Великої Британії на ОАЕ.

Прессекретар NSO Group заявив: "Будь-яка заява, що ім'я в списку обов'язково пов'язане з метою Pegasus, помилкова і хибна".

При цьому джерело The Guardian в NSO Group повідомило, що стеження за Дуровим із застосуванням Pegasus не вели. Видання зазначає, що не можна достовірно дізнатися, чи робилася спроба встановити Pegasus на телефон, не провівши криміналістичну експертизу.

Експерти з кібербезпеки, які вивчали, як працює шпигунське ПЗ Pegasus від NSO, кажуть, що це ПЗ не робить відмінностей між додатками для зашифрованих повідомлень і може отримати доступ практично до всього контенту на зараженому телефоні.

Вони кажуть, що Telegram, а також WhatsApp, Signal і інші додатки для обміну повідомленнями, що обіцяють наскрізне шифрування, фактично стають "безсилими", якщо пристрій, на якому вони встановлені, заражений хакерським програмним забезпеченням, настільки ж потужним, як Pegasus.

Додамо

Дуров покинув Росію в 2013 році і неодноразово конфліктував зі спецслужбами країни. Telegram також зіграв ключову роль в просуванні протестних рухів в Білорусі, Гонконгу та Ірані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "iPhone робить вас цифровим рабом": Засновник Telegram жорстко розкритикував компанію Apple

Українські Національні Новини

Технології