telefonni-dzvinki-shoygu-pro-brudnu-bombu-shvidshe-za-vse-poklikani-zalyakati-ta-rozkoloti-nato-isw

Телефонні дзвінки Шойгу про "брудну бомбу" швидше за все покликані залякати та розколоти НАТО, - ISW

 • 83808 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Аналітики американського інституту вивчення війни (ISW) вважають, що міністр оборони росії сергій шойгу намагався залякати країни НАТО, сподіваючись уповільнити чи призупинити допомогу Заходу Україні, передає УНН.

Деталі

Саме залякування і зупинка постачання зброї, на думку аналітиків, було метою дзвінків шойгу чотирьом міністрам оборони (Франції, Туреччини, Великобританії, США) та розповідей про нібито підготовку Україною «брудної бомби».

Цитата

«Представники США, Великобританії та України категорично відкинули та засудили помилкові твердження шойгу, а держсекретар США Остін зателефонував своєму британському колегі Бену Уоллесу після розмови з шойгу», - пишуть в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США, Велика Британія та Франція відкинули попередження шойгу про "брудну бомбу".

Аналітики вважають, що кремль навряд чи готує атаку "брудною бомбою" під "хибним прапором". А заяви шойгу – це продовження давньої російської інформаційної кампанії, суть якої у звинуваченні України у підготовці застосування зброї масового знищення.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський потролив міністра оборони рф і його "телефонну карусель", а також, відповідаючи на заяви про "брудну бомбу" України, наголосив, що всі "розуміють, хто є джерелом усього брудного".

Українські Національні Новини

Війна