teleskop-tess-peredav-na-zemlyu-svoye-pershe-foto

Телескоп TESS передав на Землю своє перше фото

 • 14666 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Космічний телескоп TESS, запущений в квітні 2018 року, надіслав на Землю перший знімок. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу NASA.

На фото видно більше 200 тисяч зірок. У NASA підкреслили, що це тестовий знімок, наступний, уже у гарній якості та у кольорі буде опублікований у червні.

У центрі тестового знімка з двухсекундной витримкою відображене сузір'я Центавр, в правій верхній частині видно край туманності Вугільний Мішок, а зліва знизу чітко видна яскрава зірка Хадар, одинадцята за яскравістю на нічному небі.

Відмітимо, TESS розглядається як часткова заміна телескопа "Кеплер", якому залишилося працювати лічені місяці через те, що на борту майже закінчилися запаси палива для маневрів.

TESS має чотири телескопа з матрицями дозволом 16,8 мегапікселів, що працюють в спектральному діапазоні від 600 до 1000 нанометрів. Кожен з цих телескопів має поле зору 24 на 24 градуси, і вони спрямовані таким чином, що разом утворюють єдине поле зору у вигляді витягнутої смуги.

Раз на 27 днів телескоп буде міняти зону спостереження і за два роки основної місії створить карту, яка покриває 85 відсотків всієї небесної сфери.

Як повідомляв УНН, космічний телескоп Hubble сфотографував галактику NGC 1032. Вона має такий вигляд, наче "лежить на боці та відпочиває".

Українські Національні Новини

Технології