tenisist-dzhokovich-pribuv-do-dubayi-pislya-deportatsiyi-z-avstraliyi

Тенісист Джокович прибув у Дубаї після депортації з Австралії

 • 18224 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Перша ракетка світу серб Новак Джокович прибув у Дубаї після депортації з Австралії через відсутність вакцинації проти коронавірусу. Про це повідомляє УНН із посиланням на AP.

Деталі

Літак авіакомпанії Emirates Airline, в якому перебував Джокович, приземлився в Дубаї після 13,5-годинного польоту з Мельбурна.

Наразі незрозуміло, куди спортсмен планує вирушити далі. Тенісний турнір Dubai Duty Free, який серб виграв у 2020 році, розпочнеться лише 14 лютого.

Додамо, що в Дубаї від мандрівників не вимагають вакцинації проти коронавірусу. Однак вони мають показати негативний результат ПЛР-тесту, щоб сісти в літак.

Нагадаємо

Джоковича затримали 5 січня в аеропорту Мельбурна через проблеми з документами: спортсмен не надав доказів законного медичного звільнення від вакцинації проти COVID-19.

Згодом стало відомо, що тенісиста підозрюють ще у наданні хибних відомостей у декларації для в'їзду в Австралію.

У документі йшлося, що до прибуття в Австралію Джокович протягом двох тижнів не відвідував інші країни. Проте в цей період він встиг побувати в Іспанії. Як зазначали, надання неправдивих даних у декларації  — серйозне порушення, за яке загрожує ув'язнення до 12 місяців.

16 січня за рішенням суду сербському тенісисту анулювали візу. Джокович був змушений покинути Австралію.

Українські Національні Новини

Новини Світу