tenisist-nadal-stav-triumfatorom-pershogo-turniru-pislya-povernennya

Тенісист Надаль став тріумфатором першого турніру після повернення

 • 14895 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Провідний тенісист світу іспанець Рафаель Надаль успішно провів перший після повернення турнір, повідомляє УНН з посиланням на сайт "Великого тенісу України".

Деталі

35-річний іспанський тенісист поповнив свою колекцію першим із 2009 року титулом на кортах в Австралії. У фіналі змагань АТР-250 в Мельбурні іспанець обіграв американця Максіма Крессі – 7:6 (6), 6:3.

Для Надаля це перші офіційні змагання з початку серпня 2021 року, коли він прийняв рішення достроково завершити сезон через травму стопи. Минулого сезону іспанець став переможцем на Мастерсі у Римі та турнірі АТР-500 у Барселоні.

Примітно, що наразі в активі Надаля 89 титулів. Таким чином, він вже 19-й сезон поспіль виграє за рік хоча б один титул (рекорд у чоловічому Турі, у 18 сезонах титули брали Роджер Федерер та Андре Аґассі). Натомість 112-а ракетка світу Крессі вперше зіграв у фіналі турніру АТР. До виступу в Мельбурні на рахунку 24-річного тенісиста було лише сім перемог на змаганнях АТР/"Grand Slam" в основі.

Контекст

Скандал із тенісистом Джоковичем набрав обертів: наступного тижня відбудеться судове засідання.

Українські Національні Новини

Спорт