terakt-na-vokzali-u-bryusseli-namagavsya-skoyiti-vikhodets-iz-marokko

Теракт на вокзалі у Брюсселі намагався скоїти виходець із Марокко

 • 9528 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Чоловік, який намагався вчинити теракт на Центральному вокзалі Брюсселя – це 36-річний виходець із Марокко, який уже привертав увагу поліції, повідомляє УНН із посиланням на ВВС Україна.

Підозрюваний, ім'я якого поки що не називають, мешкав у брюссельському районі Моленбек. У ніч на середу поліція провела там декілька рейдів. У цьому ж районі жили підозрювані в причетності до терактів у Парижі.

Нагадаємо, чоловіка застрелив військовий патруль після того, як він улаштував невеликий вибух, який влада вважає терактом.

За даними поліції, вибуховий пристрій був начинений цвяхами і міг спричинити набагато потужніший вибух, але спрацював не так, як планував зловмисник. Раніше повідомлялося, що в нього був пояс смертника, але ця інформація не підтвердилася.

У результаті інциденту більше ніхто не постраждав.

Міністр оборони Бельгії Стівен Вандепут похвалив військових за те, що вони діяли за інструкцією і відкрили вогонь по терористові, коли в нього вибухнула сумка.

Як повідомляв УНН, сьогодні прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель скликав екстрене засідання Національної ради безпеки у зв’язку з інцидентом на центральному вокзалі Брюсселя. Однією з головних тем обговорення мала стати безпека саміту Євросоюзу, який відбудеться в бельгійській столиці 22 – 23 червня.

Після засідання Ш.Мішель пообіцяв ужити додаткових заходів для підтримання безпеки у громадських місцях і під час великих заходів.

Українські Національні Новини

Новини Світу