terakt-v-olenivtsi-misiya-oon-iz-rozsliduvannya-poyasnila-chomu-dosi-ne-vidvidala-koloniyu

Теракт в Оленівці: місія ООН із розслідування пояснила, чому досі не відвідала колонію

 • 142997 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Речник офісу генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррик заявив, що місія від організації досі не може поїхати до колонії в Оленівці Донецької області для розслідування теракту, унаслідок якого загинули українські полонені військові. Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву Дюжаррика на брифінгу в ООН.

Цитата

"Ми не можемо направити місію, поки не будемо переконані, що маємо всі гарантії безпеки. Є й логістичні проблеми, але перш за все ми потребуємо гарантій безпеки. Поки цього не буде, ми не можемо їх відправити", - сказав він, не уточнюючи, яка зі сторін не може надати необхідні гарантії.

"Нам потрібне "зелене світло" на всіх місцях. Поки цього немає на всьому шляху, ми не можемо направити їх на місце", - додав Дюжаррик.

Додамо

28 липня на території колишньої виправної колонії №120 в місті Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області, яка зараз використовується як місце утримання українських військовополонених, стався потужний вибух. Внаслідок вибуху було зруйновано приміщення, де перебували полонені українці.

Вибухи відбулися на території промзони в новозбудованому приміщенні, яке мало бути спеціально обладнано для утримання полонених, виведених з "Азовсталі". 

Нагадаємо

Наприкінці липня в міноборони рф заявили, що росія погодилася запросити експертів ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста в колонію на місце загибелі українських військовополонених в Оленівці.

Українські Національні Новини

Новини Світу