tesla-zatrymuie-postavky-cybertruck-wsj

Tesla затримує поставки Cybertruck - WSJ

 • 14326 переглядiв

Нещодавно Tesla без пояснення причин затримала поставки клієнтам свого електричного пікапа Cybertruck, що стало черговою невдачею автовиробника, який зіткнувся зі зниженням попиту на свої електромобілі.

Tesla останніми днями, за даними покупців, затримала постачання свого Cybertruck, що стало останньою невдачею для автовиробника, який зіткнувся з послабленням попиту на його електромобілі, повідомляє The Wall Street Journal, пише УНН.

Деталі

Покупці кажуть, що Tesla перенесла заплановану дату постачання пікапа з нержавіючої сталі без пояснення причин. Неможливо визначити, скільки покупців постраждали.

Cybertruck, новий електромобіль Tesla, з'явився на ринку в листопаді. Ілон Маск, виконавчий директор компанії, попередив, що ця модель навряд чи принесе значний грошовий потік до кінця року. Пікап, що незвичайно виглядає, приковує погляди, коли його бачать на вулиці. Він не такий поширений, як інші моделі Tesla, але ним керують такі знаменитості, як Кім Кардаш'ян, зазначає видання.

Tesla, найдорожчий у світі автовиробник, використала Cybertruck, щоб спробувати відновити інтерес до електромобілів, який останніми роками значно знизився. Акції Tesla впали до найнижчого майже за рік рівня у вівторок, наступного дня після того, як компанія заявила, що планує звільнити понад 10% своєї робочої сили по всьому світу. Два високопоставлені заступники Маска також заявили, що залишають Tesla.

Звільнення в Tesla вдарили по високоефективних співробітниках, відділи скоротили, а два топ-менеджери пішли - ЗМІ16.04.24, 17:23

Один із покупців Cybertruck, Макс Піко з Бірмінгема, штат Алабама, сказав, що він повинен був забрати свій Cybertruck 13 квітня, але отримав текстове повідомлення, що попереджає його про те, що доставка була скасована. Піко, 41-річному лікарю, призначили попередню нову дату - 20 квітня.

Інші покупці Cybertruck також скаржилися на дошках оголошень, що поставки для них переноситься. Покупці з усієї країни розповіли, що Tesla повідомила їх про затримку за кілька годин чи днів до того, як вони мали отримати свої автомобілі, пише видання.

Незрозуміло, що спричинило затримку. Принаймні один власник Cybertruck повідомив у соціальних мережах, що його "педаль акселератора застрягла, коли панель відірвалася від верхньої частини педалі". Національна адміністрація безпеки дорожнього руху, як вказано, заявила у вівторок, що знає про проблему та "зв'язалася з виробником для збору додаткової інформації".

У січні Tesla оголосила про відкликання Cybertruck 2024 та інших моделей Tesla. У Національному управлінні безпеки дорожнього руху заявили, що коли транспортні засоби блимали попереджувальними світловими сигналами, розмір шрифту був маленьким і його важко було прочитати, що підвищувало ризик аварії.

За даними з сайту Tesla, найдешевша модель Cybertruck продається приблизно за 76 000 доларів, а дорожча версія під назвою Cyberbeast коштує близько 96 000 доларів. Для порівняння, найдешевша Model 3 продається менш ніж за третину ціни Cyberbeast.

Наразі Cybertruck можна замовити на сайті Tesla з доставкою наступного року. Автовиробник заявив, що наступного року з'явиться менш дорога модель Cybertruck. Tesla заявила, що модель може їздити бездоріжжям і використовуватися для буксирування вантажів.

Доповнення

Tesla повідомляла, що її світові поставки автомобілів знизилися на 8,5% за перші три місяці цього року, порівняно з роком раніше. Компанія зіткнулася з зростаючою конкуренцією з боку китайських автовиробників. Tesla конкурує з китайським виробником електромобілів BYD, який повідомив про стрибок продажів минулого місяця.

Популярні

Новини по темі

Tesla затримує поставки Cybertruck - WSJ

 • 14326 переглядiв

НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Демчака

 • 14811 переглядiв

Атака рф на Чернігів: кількість жертв зросла до 17

 • 20383 переглядiв