tesla-znyzhuie-tsiny-na-try-modeli-svoikh-elektromobiliv

Tesla знижує ціни на три моделі своїх електромобілів

 • 31538 переглядiв

Tesla знижує ціни на Model Y, Model X і Model S на $2000, щоб залучити більше покупців на тлі падіння продажів і посилення конкуренції.

Tesla знизила ціни на три з п’яти своїх моделей на 2000 доларів. Це є однієї з проблем, з якими стикається виробник електромобілів під керівництвом мільярдера Ілона Маска, пише АBC News, передає УНН.

Деталі

Компанія знизила ціни на Model Y — невеликий позашляховик, який є найпопулярнішою моделлю Tesla і найбільш продаваним електромобілем у США, а також на моделі X і S, її старші та дорожчі моделі.

Ціни на седан Model 3 і Cybertruck залишилися без змін.

Початкову ціну на Model Y знизили до 42 990 доларів, а також до 72 990 доларів для Model S і 77 990 доларів для Model X.

Цей крок відбувся наступного дня після того, як акції Tesla впали нижче 150 доларів за акцію, усуваючи всі прибутки, отримані за минулий рік. Ціна акцій компанії в Остіні, штат Техас, цього року впала приблизно на 40% через падіння продажів і зростання конкуренції. Знижені ціни – це спосіб спробувати залучити більше покупців автомобіля.

Рано в суботу Маск опублікував на платформі X, що вартість Tesla початкового рівня становила всього 29 490 доларів США з урахуванням федерального податкового кредиту та економії газу.

Галузеві аналітики чекали, що Tesla представить невеликий електромобіль Model 2, який коштуватиме близько 25 000 доларів США. Цього місяця повідомлення ЗМІ про те, що Маск планував скасувати проект, створили ще більше невизначеності щодо напряму діяльності компанії, хоча Маск назвав їх неправдивими.

Доповнення

Нещодавно Tesla оголосила, що скорочує 10% свого персоналу в усьому світі, тобто близько 14 000 робочих місць.

Компанія також повідомила, що відкликає майже 4000 своїх Cybertrucks 2024 року після того, як виявила, що педаль акселератора може застрягти, потенційно спричиняючи ненавмисне прискорення автомобіля та збільшуючи ризик аварії.

У суботу Маск підтвердив, що відклав заплановану на вихідні поїздку до Індії для зустрічі з прем’єр-міністром Нарендрою Моді, посилаючись на "дуже великі зобов’язання Tesla". У ефірі X він сказав, що з нетерпінням чекає перенесення візиту на пізніший рік.

Контекст

У вівторок Tesla планує оголосити прибутки за перший квартал.

Раніше цього місяця компанія повідомила, що її світові продажі різко впали з січня по березень через посилення конкуренції в усьому світі, сповільнення зростання продажів електромобілів, а попередні зниження цін не змогли залучити більше покупців. Це було перше квартальне падіння продажів Tesla за майже чотири роки.

Tesla затримує поставки Cybertruck - WSJ17.04.24, 17:36 • [views_0]