test-sistem-vistachit-dlya-perevirki-na-koronavirus-3-tisyach-patsiyentiv-moz

Тест-систем вистачить для перевірки на коронавірус 3 тисяч пацієнтів - МОЗ

 • 11463 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. В Україні є тест-системи для перевірки на коронавірус, які дозволять охопити близько 3 тис. людей. Про це сказав головний санітарно-епідеміологічний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусу, передає УНН.

"В нас є тест-системи, закуплені безпосередньо Центром громадського здоров'я, в нас є тест-системи, які передані Всесвітньою організацією охорони здоров'я, і які дозволяють нам охопити близько 3 тис. осіб наразі, на даному етапі, для проведення цих досліджень. Паралельно в нашому реєстрі виробів медичного призначення є зареєстровані наразі дві вітчизняні тест-системи, тому вони також можуть бути допущені для проведення дослідження і будуть проводитись на них дослідження в разі, коли ми будемо говорити про масове поширення. Але ми надіємось, що воно все-таки не відбудеться"- сказав Ляшко.

Він додав, що отримати нові тест-системи ззовні складно, оскільки вони по квотам надаються країнам, в яких спостерігається поширення нового коронавірусу.

Нагадаємо, кількість інфікованих коронавірусом у світі перевалила за 82 тисячі.

Також нагадаємо, в Польщі зафіксували перший випадок інфікування на новий коронавірус, МОЗ спростовує інформацію.

Українські Національні Новини

Суспільство