teylor-pid-chas-vizitu-na-donbas-ukrayina-vikonala-domovlenosti-dlya-provedennya-normandskogo-formatu

Тейлор під час візиту на Донбас: Україна виконала домовленості для проведення Нормандського формату

 • 10732 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що українська сторона виконала свою частину домовленостей, необхідних для проведення саміту у Нормандському форматі на найвищому рівні. Про це він заявив під час візиту з помічником Президента України Андрієм Єрмаком та іншими послами на Донбас, передає УНН із посиланням на сайт глави української держави.

Тейлор наголосив на важливості того, щоб після відведення українських військ на цю територію зайшли українська поліція та Національна гвардія, щоб гарантувати безпеку.

“Це розведення — частина підготовки до цієї зустрічі”, — пояснив він кажучи про Нормандський формат, а отже, “немає жодних перешкод для проведення цього саміту”.

Нагадаємо, помічник Президента України Андрій Єрмак, представники українського уряду та посли іноземних держав відвідали українські позиції в районі населеного пункту Богданівка (Петрівське) Донецької області, де має відбутися черговий етап розведення сил і засобів.

Раніше глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що Росія має третю, технічну вимогу для проведення зустрічі лідерів у нормандському форматі.

Українські Національні Новини

Політика