the-rolling-stones-prigrozili-trampu-sudom-za-vikoristannya-yikhnoyi-muziki-u-viborchiy-kampaniyi

The Rolling Stones пригрозили Трампу судом за використання їхньої музики у виборчій кампанії

 • 18817 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Британський рок-гурт The Rolling Stones заборонив президенту США Дональду Трампу використовувати їхні композицій у виборчій кампанії та пригрозив судовим позовом. Про це УНН пише з посиланням на журнал Rolling Stone.

Представники гурту кілька разів зверталися до організаторів кампанії Трампа з вимогою припинити використання композицій The Rolling Stones під час мітингів і зібрань. Однак всі звернення були проігноровані. Відзначається, що представники Трампа почали використовувати пісні Мікка Джаггера та Кіта Річардса ще під час минулої президентської гонки в 2016 році. Вже тоді представники виконавців заявили, що "The Rolling Stones не підтримують Дональда Трампа. (Композиція - ред.) "You Can not Always Get What You Want" була використана без дозволу групи".

Однак, не дивлячись на всі звернення і заяви, в поточній кампанії Трампа також використовується музика гурту. У зв'язку з цим юридична та правозахисна компанія BMI, що представляє інтереси музикантів, направила Трампу ще один лист в якому заявила про заборону використання композицій групи, а також заявила, що в разі порушення цієї заборони президенту США доведеться зіткнуться з судовим позовом.

Як повідомили в BMI, кампанія Дональда Трампа має ліцензію, що дає право публічно використовувати більше 15 мільйонів музичних творів з фонотеки BMI, однак автор або видавець композиції має право вимагати заборону на використання в рамках будь-якої кампанії. BMI заявили, що отримали таке заперечення від "роллінгів" та їх композиції були виключені з ліцензії Трампа.

Нагадаємо, президентські вибори в США заплановані на 3 листопада 2020 року. Виборчі перегони проходить на тлі протестів Black Lives Matter.

Українські Національні Новини

Новини Світу