the-times-arakhamiya-napisav-lista-na-pidtrimku-znyattya-sanktsiy-z-abramovicha

The Times: Арахамія написав листа на підтримку зняття санкцій з Абрамовича

 • 605325 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Голова української делегації на переговорах з росією Давид Арахамія написав листа на підтримку російського мільярдера Романа Абрамовича. Зараз росіян намагається в суді оскаржити введені проти нього санкції ЄС. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Times.

Цитата

"Завдяки сприянню Абрамовича українська та російська делегації досягли домовленостей щодо організації гуманітарних коридорів, через які змогли врятувати понад 400 000 людей", - йдеться у листі.

Деталі

Як зазначив нардеп, зусилля російського мільярдера щодо обміну військовополоненими допомогли звільнити з полону кілька сотень людей. Абрамович продовжує бути глибоко залученим до процесу переговорів, а також до організації гуманітарної допомоги.

Роман Абрамович направив до ЄС документи, в яких намагається довести, що накладені на нього санкції є дискримінаційними, непропорційними і засновані на помилкових звинуваченнях його поблизу Путіна, пише британська газета Times.

За останні 20 років Роман Абрамович заплатив у Великій Британії податків на суму 1,75 млрд фунтів, повідомляє Times, посилаючись на його адвокатів. Це означає, що у Британії та ЄС російський бізнесмен заплатив більше податків, ніж у росії.

Представники Абрамовича повідомили, що лише у 2019-20 роках він заплатив у Британії понад 41 млн фунтів податків та страхових відрахувань, що робить його одним із 25 найбільших платників податків у країні.

Абрамович стверджує, що оскільки він сплачує більше податків у Британії та ЄС, ніж у росії, він не повинен розглядатися як провідний спонсор російської держави або як людина, яка підтримує політику Путіна в Україні.

Нагадаємо

Російський міліардер Абрамович продав клуб "Челсі" за 4,25 млрд фунтів.

Українські Національні Новини

Новини Світу