the-wall-street-journal-abu-dabi-i-er-riyad-prosyat-u-ssha-viyskovoyi-dopomogi-dlya-vzyattya-portu-khodeyda-v-yemeni

The Wall Street Journal: Абу-Дабі і Ер-Ріяд просять у США військової допомоги для взяття порту Ходейда в Ємені

 • 13418 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає запит Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) про надання прямої військової допомоги у звільненні від заколотників руху “Ансар Аллах” (хусит) єменського порту Ходейда в районі Баб-ель-Мандебської протоки. Про це повідомила газета The Wall Street Journal, інформує УНН.

За даними її джерел, до запиту ОАЕ приєдналася і Саудівська Аравія. Вони аргументують свій запит тим, що від постачання цього портового міста безпосередньо залежить життя 29 млн єменців. ОАЕ і Саудівська Аравія стверджують, що без прямої підтримки США вони не ризикнуть провести операцію зі звільнення Ходейда.

Як уточнює видання, запит надійшов держсекретареві США Майклу Помпео. Головним чином мова йде про виділення американських безпілотних літальних апаратів (БПЛА) розвідувального призначення для надання потрібної підтримки з повітря. У Вашингтоні поки що не прийняли остаточного рішення, оскільки побоюються виходу з-під контролю бойових дій на підступах до міста.

"У нас залишаються великі сумніви щодо операції в Ходейда. Ми не впевнені на сто відсотків, що при наступі аравійська коаліція зможе довести її до кінця чисто, без єдиного катастрофічного інциденту", - наводить видання слова джерела з числа посадових осіб США.

Як повідомляв УНН, Саудівська Аравія погрожує Катару військовою атакою у разі купівлі С-400 в РФ.

Українські Національні Новини

Політика