the-washington-post-u-2018-rotsi-bilshe-amerikantsiv-zaginulo-v-shkolakh-nizh-na-viyskoviy-sluzhbi

The Washington Post: У 2018 році більше американців загинуло в школах, ніж на військовій службі

 • 8936 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. У 2018 році внаслідок масшутінгів у школах США загинуло більше людей, ніж на військовій службі в рядах американської армії. На цьому наголосила в п'ятницю газета The Washington Post, коментуючи чергову трагедію, що сталася в школі міста Санта-Фе (штат Техас), інформує УНН.

Як зазначає авторитетне видання, з 1 січня по 18 травня внаслідок 16 різних інцидентів зі стріляниною в школах країни загинули 29 учнів і викладачів. За той же період втрати Пентагону — як бойові, так і небойові — склали 13 осіб. При цьому 15 березня в результаті аварії на заході Іраку вертольота “HH-60” загинули всі сім військовослужбовців ВПС, у тому числі три офіцера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертвами стрілянини у школі Санта-Фе стали 10 осіб

Слід зазначити, що The Washington Post 24 березня оприлюднила дані проведеного нею аналізу за страховими випадками стрілянини в американських школах. З квітня 1999 року по день публікації статті понад 187 тис. учнів щонайменше в 193 навчальних закладах зіткнулися з озброєним насильством під час занять. Видання підкреслює, що в країні щорічно в середньому 10 шкіл стають місцями вбивств із застосуванням вогнепальної зброї.

При цьому журналісти газети не враховували випадки стрілянини на території шкіл до або після занять, випадкові постріли, які не привели до поранень, самогубства учнів, перестрілки у коледжах і університетах.

Нагадаємо, 7 травня Федеральне бюро розслідувань відзвітувало про кількість загиблих унаслідок масшутінгів. 

Право на придбання і носіння вогнепальної зброї гарантовано американцям другий поправкою до Конституції. Влада США робила в останні роки спроби посилити контроль за обігом зброї, але успіхом ці зусилля не увінчалися, а діючий президент США Дональд Трамп на щорічній конференції Національної стрілецької асоціації (NRA) в Далласі 4 травня, незважаючи на широкі протести в США після масового вбивства в одній зі шкіл Флориди, запевнив впливове збройне лобі США в своїй підтримці. За даними Дослідницької служби Конгресу США, в даний час на 326 млн американців припадає понад 300 млн одиниць вогнепальної зброї — удвічі більше, ніж у 1968 році. Статистика ФБР свідчить, що щорічно чверть насильницьких злочинів і від 60% до 67% вбивств в країні відбуваються з використанням пістолетів, револьверів, рушниць і гвинтівок.

Українські Національні Новини

Суспільство