tibetski-studenti-prikuvali-sebe-do-olimpiyskikh-kilets-na-znak-protestu

Тибетські студенти прикували себе до олімпійських кілець біля будівлі МОК

 • 15564 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Двоє тибетських студентів прикували себе ланцюгами до олімпійських кілець біля швейцарської штаб-квартири Міжнародного олімпійського комітету (МОК) на знак протесту. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

Як зазначають, протестувальники —  члени Асоціації молоді Тибету в Європі (TYAE) та організації "Студенти за вільний Тибет" (SFT).

Прикувавши себе до кілець біля будівлі МОК у швейцарському Лозанні, вони закликали країни бойкотувати зимові Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні.

"Співпрацюючи з Китаєм, МОК стає спільником злочинів Комуністичної партії Китаю, які затьмарять Олімпійські ігри в Пекіні", — заявили активісти.

Двоє учасників акції протесту розгорнули плакат над входом у будівлю з написом "Ні Пекіну-2022", а пʼятеро студентів зайшли на територію комітету і влаштували сидячий страйк.

Поліція почала виганяти учасників акції після трьох годин протестів. За словами організаторів та очевидця, протест був мирним, проте у МОК заявили, що було поранено одного із охоронців.

"МОК завжди прислухається до всіх побоювань, які безпосередньо повʼязані з Олімпійськими іграми. Ми неодноразово вступали в контакт із мирними демонстрантами і розʼяснювали нашу позицію, але ми не вступатимемо в контакт із агресивними протестувальниками, які застосували силу, щоб проникнути в будівлю МОК та завдати шкоди працівникам безпеки", — цитує заяву МОК Reuters.

Додамо

Зимові Олімпійські ігри 2022 в Пекіні відбудуться з 4 до 20 лютого, а зимові Паралімпійські ігри — з 4 до 13 березня.

Нагадаємо

Протягом останніх років між Китаєм та кількома західними країнами зросла напруженість через низку дипломатичних питань.

Зокрема, відносини ускладнилися через занепокоєння станом китайської тенісистки Пен Шуай, яку не бачили на публіці кілька тижнів після того, як вона звинуватила колишнього віцепрем’єра КНР Чжана Гаолі у сексуальному насильстві.

Дипломатичний бойкот передбачає відмову офіційних осіб від поїздки на Ігри. Як зазначали, спортсменів це не стосується.

Першими бойкот оголосили США. Згодом приєдналися Велика Британія, Австралія, Канада та Словаччина.

Українські Національні Новини

Новини Світу