tikhanovska-dala-pershu-preskonferentsiyu-pislya-viboriv-u-bilorusi

Тіхановська дала першу пресконференцію після виборів у Білорусі

 • 15795 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. Опозиційний кандидат у президенти Білорусі Світлана Тіхановська дала у Литві першу пресконференцію після виборів у Білорусі. Про це УНН повідомляє із посиланням на BBC.

Зазначається, що під час першої своєї пресконференції після виборів Тіхановська закликала робітників розширювати страйки проти режиму Лукашенка.

"Я шалено люблю свою батьківщину і дуже хочу туди повернутися. Я повернуся туди обов'язково, коли буду відчувати себе у безпеці", - наводить слова Тіхановської TUT.BY, у відповідь на запитання, коли вона повернеться до Білорусі.

Нагадаємо, у Білорусі 9 серпня відбулися шості за роки незалежності президентські вибори. За офіційними даними, на президентських виборах в Білорусі чинний президент Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів, а за опозиціонерку Світлану Тіхановську проголосували, за даними ЦВК, всього 10,12%.

У штабі кандидата у президенти Республіки Білорусь Світлани Тіхановської - головної суперниці Лукашенка - не згодні з результатами голосування. За словами Тіхановської, вона вважає себе переможцем на виборах.

Пізніше стало відомо, що Тіхановська покинула Білорусь і зараз перебуває у Литві. Однак вона заявила, що готова прийняти на себе відповідальність і виступити як національний лідер.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі