tikhanovskom-viznala-scho-opozitsiya-v-bilorusi-vtratila-vulitsi

Тіхановська визнала, що опозиція в Білорусі "втратила вулиці"

 • 18255 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановска визнала, що опозиція в Білорусі "втратила вулиці". Вона сподівається, що навесні люди будуть знову готові вийти на акції. Про це вона розповіла в інтерв'ю швейцарській щоденній газеті Le Temps, передає УНН.

Цитата:

"Я повинна визнати, що ми втратили вулиці, у нас немає можливості боротися з насильством режиму проти протестуючих - у них є зброя, у них є сила, так що так, на даний момент здається, що ми програли. Я знаю, що білоруси втомилися, бояться", - сказала Тіхановська.

При цьому опозиціонерка додала, що вже створюються структури для завтрашньої боротьби.

"Ми працюємо над тим, щоб зв'язати різні опозиційні ініціативи, які виникли всюди: лікарів, вчителів, поліцейських... Наша стратегія полягає в тому, щоб краще організуватися, чинити постійний тиск на режим, поки люди не будуть готові вийти на вулиці знову, можливо, навесні", - розповіла вона.

Доповнення

Раніше лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська під час візиту до Естонії заявила, що протести білорусів, які стали нечисленними і локальними, до весни знову стануть масовими.

Нагадаємо, в Білорусі 9 серпня Олександра Лукашенка офіційно визнали переможцем спірних президентських виборів, після чого почалися протести. Лукашенко, який перебуває при владі з 1994 року, був оголошений ЦВК країни переможцем на виборах, набравши понад 80 відсотків голосів. Цей результат опозиція і багато білорусів назвали сфальсифікованим.
Олександр Лукашенко звертався до Володимира Путіна з приводу нового озброєння для "зміцнення Союзної держави".
З серпня в країні тривають акції протесту.

Що було раніше

Світлана Тіхановська вирішила брати участь у виборах президента Білорусі після того, як ЦВК країни відмовила в реєстрації кандидатом її чоловіка Сергія Тіхановського. Надалі Сергій Тіхановский був заарештований.

Згідно з офіційними результатами виборів, оголошених режимом Лукашенка, Тіхановська набрала трохи більше 10% голосів виборців.

Після виборів Тіхановська була змушена покинути Білорусь і оселитися в Литві.

Українські Національні Новини

Новини Світу