tila-16-potonulikh-migrantiv-viyavili-bilya-beregiv-ispanskoyi-melilyi

Тіла 16 потонулих мігрантів виявили біля берегів іспанської Мелільї

 • 7564 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Тіла 16 потонулих мігрантів виявили біля берегів Мелільї – іспанського регіону, який межує з Марокко. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Тіла мігрантів 3 лютого виявив іспанський корабель, він попередив рятувальні служби Іспанії та Марокко. Пошуком займалися марокканські служби за підтримки вертольота іспанської цивільної гвардії.

Марокканський чиновник розповів агентству, що серед знайдених загиблих було три жінки. За його словами, всі були з Африки, один – марокканець.

Бі-бі-сі зазначає, що Мелілья часто використовується африканськими мігрантами, щоб потрапити в Європу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Середземному морі зафіксовано перший випадок загибелі мігрантів у 2018 році

Після закриття “балканського маршруту” в 2016 році шлях з Лівії Середземним морем став основним для мігрантів та біженців, які прагнуть дістатися берегів Європи. За даними Міжнародної організації з міграції, в 2017 році понад три тисячі людей потонули або зникли безвісти при спробі перетнути Середземне море, відпливаючи переважно з Лівії в напрямку Італії. У рамках європейської операції “Софія”, покликаної запобігати перетину Середземного моря нелегальними мігрантами, з 2015 року врятовано понад 42 тисячі осіб.

Як раніше повідомляв УНН, у Середземному морі, біля берегів Лівії, перекинувся човен з біженцями з Африки та Азії, більше 90 людей ймовірно загинули.

Українські Національні Новини

Новини Світу