tila-zagiblikh-u-mariupoli-lezhat-u-speku-na-asfalti-okupanti-vidmovlyayutsya-yikh-khovati-radnik-mera

Тіла загиблих у Маріуполі лежать у спеку на асфальті, окупанти відмовляються їх ховати - радник мера

 • 216377 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. У захопленому російськими окупантами місті Маріуполь на вулицях досі лежать тіла загиблих мирних жителів, але окупаційна влада відмовляється проводити поховання. Про це доповів радник мера міста Петро Андрющенко у Telegram, інформує УНН.

Цитата

«На перехресті вул. Ломізова та Азовстальської досі на вулиці лежать два трупи цивільних, запаковані в пластикові пакети. Пакети розривають бродячі собаки, розтаскуючи частини тіл по району. На звернення мешканців окупаційна влада відмовляється реагувати та проводити поховання, відповідаючи «кому треба хай той і поховає», - написав він.

Деталі

За інформацією місцевого посадовця, в новому моргу на базі лікарні №1 при пошуку місця поховання в братської могилі окупанти надають каталог фотографій трупів в кількості 3-4 тисячі фотографій, які зроблені в так званому «моргу», який окупанти облаштували в районі гіпермаркету «Метро». 

«Маріупольці кажуть, що близькі психічно не витримують такий пошук. Більш того, самі окупанти заявляють, що в «каталозі смерті» не більш 20 відсотків від усіх, що пройшли через «морг», - розповів Андрющенко.

Доповнення

У тимчасово захопленому Маріуполі російські окупанти встановили власні ціни за поховання – окрема могила коштує 25 тисяч грн.

Українські Національні Новини

Війна