tilki-odin-kandidat-maye-realni-shansi-peremogti-klichka-na-viborakh-politolog

Тільки один кандидат має реальні шанси перемогти Кличка на виборах - політолог

 • 40738 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Тільки у одного кандидата є шанс перемогти Віталія Кличка у другому турі виборів мера Києва. І цим кандидатом політолог Валентин Якушик називає народного депутата Ірину Верещук. Свої аргументи і доводи він виклав у своєму блозі, передає УНН.

"Всі інші на практиці - це псевдоальтернативи, хоча багато хто у сфері політичного дискурсу - справжні опоненти і навіть реальні противники нинішнього міського керівництва. Однак шансів у всіх інших, крім Ірини Верещук, щоб перемогти Віталія Кличка у другому турі, по суті, немає. Тому зараз альтернативою збереженню "постійно триваючому справжньому" у Києві є коаліція навколо програми Ірини Верещук. Цьому кандидату потрібно допомогти із подальшим вдосконаленням програми, а у подальшому - зі створенням справжньої команди професіоналів із чесних і порядних громадян", - пише Якушик.

За його словами, виборча стратегія Кличка схожа на стратегію Леоніда Кучми і його спонсорів і політтехнологів на президентських виборах 1999 року - максимально сприяти роз'єднаності своїх суперників і конкурентів і вивести у другий тур найбільш зручного для себе спаринг-партнера, за якого свідомо не проголосує більшість виборців.

"Ось моє бачення головних завдань на нинішньому етапі гострої політичної боротьби:

  • почати діалог між основними противниками політичної і фінансово-економічної групи, що активно користується брендом чемпіона світу з боксу і його зв'язками у країні і за кордоном;
  • підтримати кандидатуру Ірини Верещук як найбільш перспективного опонента Кличка;
  • домовитися про надання низці впливових нинішніх конкурентів Ірини Верещук важливих і гідних місць в організації управління справами київської територіальної громади і держави (для цього немає серйозних проблем в умовах збереження ключових фрагментів політичної "монобільшості")", - пише політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко ніколи не керував містом самостійно, його "смотрітєлі" робили це за нього - Глеба.

Якушик не виключає, що у гострій боротьбі на фініші Верещук може очікувати специфічна "двоходівка": фінансово-політичний компроміс із групою Кличка, досягнутий силами окремих "слуг народу".

"Тому для протистояння такій ганебній перспективі важлива не просто успішна, а мудра і добре вивірена виборча кампанія Ірини Верещук. Вона сама, як досвідчений і добре професійно підготовлений політик, на це здатна. Верещук - хороший оратор і справжній народний трибун, чимось своєю манерою нагадує президента Трампа: відкрита, яскрава, "за словом до кишені не полізе". Але, при цьому, вона максимально стримана, коректна, не ображає опонентів, а діє на основі логіки і наявного управлінського досвіду на різних рівнях загальнодержавної і муніципальної влади", - пише Якушик.

Верещук веде цікаву, оригінальну виборчу кампанію, розраховану як на молодь, так і на всі інші вікові групи, каже експерт.

"До речі, показала, що прекрасно володіє російською мовою, і не буде потурати певним ексцентричним дитячим письменницям і їх радикальним прихильникам (такі - точно виборці Кличка у другому турі). І що ще важливо: у своїй партійній фракції Ірина Верещук протистоїть неукам, хамам, вихідцям із "лихих дев'яностих" і продовжувачів їхньої справи, захищає настільки вподобаний у 2019-му році 73% виборців образ Народного Президента", - резюмував Якушик.

Нагадаємо, за даними соціологів, кандидат у мери Києва від "Слуги народу" виходить у другий тур з Віталієм Кличком.

Українські Національні Новини

Політика