tilo-ubitogo-v-ankari-rosiyskogo-posla-sogodni-vidpravlyat-do-rf

Тіло убитого в Анкарі російського посла сьогодні відправлять до РФ

 • 6703 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Тіло убитого в Анкарі російського посла Андрія Карлова буде відправлено на батьківщину у вівторок, в траурній церемонії в аеропорту візьме участь вище керівництво Туреччини. Про це повідомила прес-аташе посольства РФ в Анкарі Ірина Касимова, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Сьогодні в аеропорту пройде траурна церемонія за участю вищого керівництва Туреччини і представників дипкорпусу. Після цього тіло посла в супроводі вдови, лікаря посольства і психолога МНС буде відправлено на батьківщину", - сказала І.Касимова.

Вона додала, що в Росії сформована слідча група, яка прибуде у вівторок в Анкару.

"У неї входять представники МНС і слідчого комітету Росії. Протягом декількох днів вони працюватимуть з турецькими колегами", - сказала І.Касимова.

Дипломат повідомила, що відповідно до вказівки президента РФ Володимира Путіна посольство представить свої пропозиції щодо подання А.Карлова на державну нагороду та увічнення його пам'яті.

"Ми вважаємо, що цей напад є провокацією, спрямованою на підрив процесу нормалізації двосторонніх відносин, багато в чому для того, щоб не допустити ефективної боротьби з тероризмом в Сирії", - підкреслила І.Касимова.

За її словами, охорону дипмісії наразі посилено.

Збройний напад на А.Карлова стався в понеділок в Центрі сучасного мистецтва на відкритті виставки "Росія очима мандрівника" в столиці Туреччини. Після нападу він був доставлений в госпіталь, через 40 хвилин лікарі повідомили про його смерть.

Українські Національні Новини

Новини Світу