timchasovo-okupovana-teritoriya-ar-krim-ne-ye-aneksovanoyu-minregion

Тимчасово окупована територія АР Крим не є анексованою - Мінреінтеграції

 • 33156 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Тимчасово окупована територія АР Крим не є "анексованою", використання такого формулювання домагається саме Російська Федерація. Про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко в ході міжнародної конференції "Проблемні питання водопостачання та використання водних ресурсів на території Криму в умовах російської окупації", передає кореспондент УНН.

"Хочу наголосити, що тимчасово окупована територія АР Крим не є жодним чином анексованою, і саме Російська Федерація домагається того, щоб ми почали звикатись з цим і використовували (формулювання – ред.) "анексована територія", - сказав Яременко.

З його слів, це відбувається саме так тому, що, якщо говорити, що Кримський півострів є анексованим, це означає, що це є територія Російської Федерації, а відтак, РФ не несе жодних зобов’язань, відповідно до норм міжнародного гуманітарного права на цій території.

"Тобто громадяни, резиденти півострова, позбуваються своїх прав як громадяни, які підпадають під захист у рамках міжнародного гуманітарного права. Зокрема, наприклад, питання призову до лав ЗС країни-окупанта – це прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом. Те, що зараз відбувається – це є злочин. Відповідно, РФ нестиме за це відповідальність у майбутньому. Таких прав для громадян насправді чимало", - пояснив заступник міністра.

Він звернувся до громадян з проханням використовувати правильну термінологію: "тимчасово окупована територія АР Крим та міста Севастополя" або "спроба анексії".

Як повідомляв УНН, Росія здійснює вже 12-у призовну кампанію на території тимчасово окупованого Криму, що є воєнним злочином, відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

Українські Національні Новини

Політика