times-britaniya-maye-porushiti-tankove-tabu-ta-dati-ukrayini-challenger-2-ale-yikh-u-neyi-malo

Times: Британія має порушити "танкове табу" та дати Україні Challenger-2, але їх у неї мало

 • 521390 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Британська газета Times публікує редакційну статтю із закликом надати Україні британські танки Challenger-2 і таким чином стати першою західною країною, яка дасть Києву важку наступальну бронетехніку, пише УНН.

Деталі

Раніше повідомлялося, що Британія розглядає можливість постачання Україні танків Challenger-2. Крім того, влада Польщі може відправити ЗСУ німецькі танки Leopard-2, проте для цього ще потрібна згода Берліна.

Польща вивчає передачу Україні танків Leopard-2. Яку ще тяжку бронетехніку може отримати Київ.

"Challenger-2 – це справжній звір на полі бою. Він важить більше 70 тонн, має найсучаснішу броню, обладнаний смертоносною гарматою калібру 120 мм і здатний перетворити на фарш конкурентів радянської пори, таких як Т-72", - сказано у публікації.

Однак проблема в тому, що у Британії таких танків зовсім небагато, і надати їх Україні вона зможе не більше кількох десятків.

Про сотні машин, необхідних Києву, не йдеться, пише Times. Британська армія має лише 220 "челенджерів", багато з яких перебувають на зберіганні або обслуговуванні. А в Естонії та Польщі дислоковано лише понад 40 машин.

Проте, на думку Times, якщо Лондон вирішить поставити Україні Challenger-2, це допоможе порушити так зване "танкове табу", коли західні країни не наважувалися дати Києву важку наступальну техніку, побоюючись спровокувати Москву на ескалацію конфлікту.

Цитата

"Потрібно сподіватися, що рішення Британії змусить союзників знову подумати про те, щоб дати Києву необхідні інструменти для виконання завдання. Броньований порятунок України зрештою залежить від США та Німеччини", - робить висновок видання.

Нагадаємо

Цього місяця Пакистан планує відправити в Україну 159 контейнерів із боєприпасами.

Українські Національні Новини

Війна