tischenko-zbiraye-pidpisi-za-vidstavku-golovi-komitetu-vr-z-pitan-osviti-babaka-detali

Через відмову підтримати кандидатуру міністра можуть зняти голову комітету Бабака

 • 14047 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Народний депутат від “Слуги народу” Микола Тищенко збирає підписи про відставку свого колеги, голови комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака, ніби то за те, що той не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду очільника МОН. Про це заявив у Раді нардеп Гео Лерос, передає УНН.

“Представник “Велюру” в парламенті збирає підписи за відставку голови комітету Бабака через те, що він відмовився підтримати кандидатуру на посаду міністра освіти. Не розумію, як можна голосувати за цю “відрижку” Табачника. Це неприпустимо”, - сказав Лерос.

За його словами, голосувати за цю кандидатуру, це бетонувати себе під поняття корупції. Також він прокоментував, чому Шкарлета вибрали на посаду голови МОН.

“Ректори київських ВНЗ обіцяли підтримати нашу колегу на місцевих виборах мера Києва. Ось і є весь договорняк цієї історії”, - додав нардеп.

Також він закликав нардепів не підписувати відставку Бабака.

“І справді збирались підписи, але не дуже розумію за що. Можливо за те, що комітет вчора виніс таке рішення, можливо за те, що я є прихильником збереження ЗНО. Або можливо за те, що я роблю поступові кроки для того, щоб наша освіта стала більш якісною і наблизилася до міжнародних стандартів нарешті. Якщо є бажання або хтось думає, що я не достойний голови комітету – то прошу виносити постанову в зал і приймайте рішення”, - прокоментував Бабак.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зареєстрував у ВР проект Постанови про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України.

Українські Національні Новини

Політика