tisyacha-britanskikh-pratsivnikiv-vlashtuvali-naperedodni-rizdva-strayk

Тисяча британських працівників влаштували напередодні Різдва страйк

 • 6824 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Тисяча працівників поштової служби, залізничних компаній та авіаліній у Британії влаштували напередодні Різдва страйк, передає УНН з посиланням на ВВС.

Близько 3 тис. співробітників Королівської пошти почали сьогодні страйкувати, протестуючи проти закриття багатьох відділень, а також змін у пенсійному і трудовому законодавстві.

Повідомляється, що демонстрації продовжаться завтра і в суботу, 24 грудня.

Адміністрація заявила, що страйк охопить менше 300 поштових відділень.

У той же час триває акція працівників залізничної компанії Southern, що обслуговує приміські поїзди, які з'єднують Лондон з прилеглими графствами Кент, Гемпшир і Сассекс, а також експрес-електричку, що йде з лондонського вокзалу Вікторія у аеропорт Гатвік.

"Цього тижня страйкують наші провідники в Southern, захищаючи безпеку пасажирів, і це є проблемою для профспілки", – повідомив генеральний секретар об'єднаної профспілки працівників транспорту RTM Мік Кеш.

Профспілки звинувачують менеджемент Southern в тому, що компанія скасувала всі поїзди, нібито з вини активістів, хоча страйкують лише провідники, але не машиністи. Southern відкидає ці звинувачення.

До того ж, бортпровідники авіакомпанії Вritish Airways збираються розпочати в день Різдва дводенний страйк з приводу оплати праці.

Проте сьогодні відбуватимуться переговори Консультативної, погоджувальної і арбітражної служби щодо примирення (Acas).

Крім того, члени профспілки Unite, що працюють в багажній службі 18 аеропортів по всій Британії, страйкуватимуть 23 і 24 грудня з приводу заробітної плати.

Члени двох інших профспілок, TSSA і RMT, що працюють у лондонському метро, продовжують дотримуватися заборони щодо понаднормової роботи, протестуючи при цьому проти скорочення робочих місць і закриття на деяких станціях квиткових кас.

Пілоти авіакомпанії Virgin Atlantic напередодні свята почнуть дотримуватися усіченої форми страйку, так звану "роботу за правилами".

Українські Національні Новини

Новини Світу