tisyacha-za-vaktsinatsiyu-kiberpolitsiya-vidstezhuvatime-vsi-pidozrili-viplati

Тисяча за вакцинацію: кіберполіція відстежуватиме всі підозрілі виплати

 • 32399 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Програма єПідтримка по виплаті вакцинованим громадянам 1000 гривень реалізується тільки в додатку "Дія". Кіберполіція буде уважно відстежувати всі підозрілі ситуації і виплати. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата

“Сьогодні офіційно запустили проект єПідтримка в додатку Дія. Вперше в світі технічно реалізується подібна інноваційна послуга", - написав Федоров.

Деталі

За його словами, тиждень тому був запущений пілот, на який зареєструвалися понад 4,5 млн українців. У банках відкрили вже 4,1 млн спеціальних карт. А 2,7 млн українців подали свої заявки на виплату.

“Програма реалізується тільки в додатку „Дія“. Тому не ведіться на шахраїв. Кіберполіція буде уважно відстежувати всі підозрілі ситуації і виплати", - повідомив Федоров.

Доповнення

2 грудня народні депутати прийняли закон, яким пропонується, зокрема, виплатити 1 тисячу гривень всім повністю вакцинованим від коронавірусу українцям.

8 грудня його підписав Президент.

Очікується, що, починаючи з 19 грудня, кожен хто отримав дві дози вакцини — зможе отримати тисячу гривень через портал "Дія".

Гроші можна буде витратити на:
* абонемент в спортивний зал або фітнес-центр;
* квиток в кінотеатр або театр;
* похід в музей;
* квиток на залізничні або авіаперевезення.

Програма виділення однієї тисячі гривень для вакцинованих, як очікується, поширюватиметься і на можливість придбати за ці кошти книги.

Українські Національні Новини

Суспільство