tisyachi-britanskikh-listonosh-straykuyut-cherez-zarplatu

Тисячі британських листонош страйкують через зарплату

 • 123556 переглядiв

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Понад 115 000 працівників британської Королівської пошти розпочали перший день страйку у п'ятницю через суперечку про заробітну плату, яка, за словами поштової групи, може викликати серйозні проблеми для клієнтів. Про це пише Sky News, передає УНН.

Деталі

Це остання хвиля страйків, що вразила Велику Британію, оскільки робітники вимагають підвищення заробітної плати перед кризою вартості життя, з різким зростанням рахунків за електроенергію та прогнозованою інфляцією, яка перевищить 13% наприкінці цього року.

«Ми збираємося дуже завзято боротися тут, щоб досягти підвищення заробітної плати, на яку заслуговують наші члени», — заявив Sky News генеральний секретар профспілки працівників зв'язку Дейв Уорд.

Королівська пошта заявляє, що запропонувала підвищення заробітної плати на 5,5% для працівників рівня CWU, що є найбільшим підвищенням за останні роки.

Профспілка, яка заявила, що страйк став найбільшим цього літа у Великій Британії, заперечує це і заявляє, що компанія підвищила заробітну плату робітників на 2% і запропонувала ще 1,5% за спеціальних умов.

Багатовікова британська поштова служба і служба доставки вибачилися перед своїми клієнтами за збої і заявили, що розробили плани на випадок непередбачених обставин, але не може повністю замінити повсякденні обов'язки свого передового персоналу.

Раніше цього місяця Royal Mail попередила, що може зазнати збитків в 2022-23 фінансовому році, якщо страйк продовжиться.

Подальші виходи заплановані на 31 серпня, 8 та 9 вересня.

Українські Національні Новини

Новини Світу