tisyachi-dantsiv-protestuyut-proti-skasuvannya-derzhavnikh-svyat

Тисячі данців протестують проти скасування державних свят

 • 951760 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Тисячі людей зібралися в Копенгагені, щоб висловити протест проти запропонованого урядом законопроекту про відміну державних свят, щоб допомогти фінансувати збільшення витрат на оборону. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Демонстрація була організована найбільшими профспілками країни, які виступають проти скасування Великого дня молитви — християнського свята, що припадає на четверту п'ятницю після Великодня і сягає 1686 року.

За оцінками профспілок, які організували протест, у ньому взяли участь щонайменше 50 000 осіб, що зробило його найбільшою демонстрацією у Данії за більш ніж десятиліття. Місцева поліція таких оцінок обсягів не дає.

Скасування державного свята було запропоновано у грудні для збільшення податкових надходжень у зв'язку з вищими післявоєнними витратами на оборону та є частиною широкомасштабної програми реформ нещодавно сформованого уряду, спрямованої на подолання викликів моделі добробуту країни.

Уряд запропонував до 2030 року досягти цільового показника витрат НАТО на оборону у розмірі 2% ВВП. За даними уряду, більша частина додаткових 4,5 млрд датських крон (654 млн доларів), необхідних для досягнення мети, може бути покрита за рахунок більш високих податкових надходжень, що очікуються від скасування свята.

Проте профспілки, опозиційні законодавці та економісти поставили під сумнів вплив цієї пропозиції. Деякі економісти кажуть, що це навряд чи вплине, оскільки робітники знайдуть інші способи скоригувати свій робочий час.

Додамо

На датському ринку праці заробітна плата та робочий час здебільшого регулюються колективними договорами між організаціями працівників та роботодавців без втручання держави. Данці працюють менше годин, ніж у більшості країн Європи.

Українські Національні Новини

Новини Світу