tisyachi-lyudey-buli-evakuyovani-cherez-poveni-v-kitayskiy-provintsiyi-sichuan

Тисячі людей були евакуйовані через повені в китайській провінції Сичуань

 • 27163 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Сильні дощі і повені змусили тисячі людей евакуюватися з південно-західної провінції Китаю Сичуань, і в неділю влада закликала громадян по всій країні приготуватися до нових злив. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За повідомленнями державних ЗМІ, в провінції Сичуань проливний дощ з п'ятниці підняв рівень води в 14 річках і змусив евакуювати понад 4 600 людей.

Хоча повідомлень про жертви не надходило, державні ЗМІ повідомили, що від дощу і повені постраждали більше 120 000 людей, були скасовані деякі потяги і завдано збитків на суму понад 27 мільйонів доларів. Повідомляється, що близько 27 000 будинків в місті Бажонг, провінція Сичуань, знеструмлені.

Приблизно в 900 км на північний схід в місті Сіньчжоу, провінція Шаньсі, влада підвищила рівень сигналу сильного дощу до червоного, що є найвищим попередженням.

У неділю Національний метеорологічний центр Китаю відновив оповіщення про зливи по всій країні, прогнозуючи сильні дощі на великих територіях північного та центрального Китаю.

Пекінська метеорологічна обсерваторія повідомила, що кількість опадів в столиці, як очікується, складе в середньому від 60 до 100 міліметрів між 17:00 в неділю і 8:00 у вівторок, в той час як міський орган по боротьбі з повенями попередив про найсильніші дощі за три роки.

У місті зазвичай випадає близько 600 міліметрів дощу щорічно.

У провінції Хебей, що межує з Пекіном, через сильний дощ і грози літаки тимчасово не могли злетіти і приземлитися в аеропорту Шицзячжуана, столиці провінції, повідомив місцевий новинний портал.

Українські Національні Новини

Новини Світу