tizhden-rinku-zemli-u-den-v-serednomu-provodyat-blizko-piv-sotni-zemelnikh-operatsiy

Тиждень ринку землі: у день в середньому проводять близько пів сотні земельних операцій

 • 16916 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Всього з початку відкриття ринку землі, який запустили в Україні 1 липня, здійснено 364 земельні операції - у середньому близько пів сотні операцій у день. Такі дані наводять у Мінагрополітики, передає УНН.

Цитата:

"Всього з початку відкриття ринку землі здійснено 364 транзакції. Лідерами залишаються Вінницька та Полтавська області. Обидва регіони за тиждень мають по 44 земельних операції", - повідомили у міністерстві.

Деталі

При цьому вказано, що за останню добу в Україні було здійснено 42 земельні транзакції. Найбільше їх, знову-таки, відбулося у Вінницькій та Полтавській областях – по п’ять.

Станом на 7 липня від нотаріусів надійшло всього 2832 заяви, із них 2471 погоджено, 295 перебувають в черзі на розгляд, 364 відмовлено. Отримання доступу нотаріусів до Державного земельного кадастру відбувається у штатному режимі.

Доповнення

1 липня в Україні відкрили ринок землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям, як очікується, вирішуватиметься на загальнонаціональному референдумі.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Через спеку обмежили в'їзд вантажівок до Києва

     • 23351 переглядiв

    Українцям запускають ще один поїзд до моря

     • 15032 переглядiв