tochna-kilkist-lyudey-yaki-priyshli-podivitisya-na-tomos-nevidoma

Точна кількість людей, які прийшли подивитися на Томос, невідома

 • 15504 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Назвати точну кількість людей, які прийшли подивитися на Томос 7 січня у трапезний храм Софії Київської в Національному заповіднику "Софія Київська", не змогли. Про це у коментарі кореспонденту УНН розповіли у прес-службі Національного заповідника "Софія Київська".

"Ми не можемо сказати точну цифру, бо люди заходили безкоштовно. Проте рахунок йшов десь на десятки тисяч відвідувачів", – повідомили в прес-службі.

Також в Національній поліції Києва та Службі державної охорони України УНН повідомили, що не ведуть статистику людей, які прийшли подивитись 7 січня на Томос про автокефалію помісної Православної церкви України.

Як повідомляв УНН, 7 січня у Софіївському соборі в Києві сотні людей прийшли подивитись на Томос про автокефалію помісної Православної церкви України.

Нагадаємо, 5 січня відбулася процедура підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже наступного дня, 6 січня, Томос доставили в Україну.

Сьогодні в Соборі святої Софії відбулась святкова літургія за участі Президента України Петра Порошенка та Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, на яку до Софії Київської привезли оригінал Томоса.

Зазначимо, що потім сувій Томосу повезли назад до Стамбулу – на Синод Вселенського Патріархату. Там Томос для України підписали усі члени Синоду Вселенського патріархату. Після цього Томос назавжди повернеться в Україну.

Українські Національні Новини

Політика