top-chinovnik-derzhdepu-nazvav-rosiyu-golovnoyu-viyskovoyu-zagrozoyu-dlya-yevropi

ТОП-чиновник Держдепу назвав Росію головною військовою загрозою для Європи

 • 13630 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. На тлі зростаючих викликів з боку КНР, Росія залишається головною військовою загрозою для Європи. Про це заявив у четвер, 17 вересня, в.о. помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Філіп Рікер під час слухань у комітеті Сенату з міжнародних справ, передає УНН.

"Крім протистояння зростаючим викликам з боку комуністичної партії КНР, ми не повинні забувати, що Європа також знаходиться у центрі триваючої російської агресії і згубного впливу. Хоча ВВП КНР приблизно у вісім разів перевищує ВВП Росії, Росія залишається головною військовою загрозою для Європи", - сказав Рікер.

Він зауважив, що Росія і КНР зараз більш тісно пов'язані стратегічно, ніж будь-коли з 1950-х років, нагадавши про зростаюче співробітництво двох держав з ряду дипломатичних, військових, економічних та інформаційних заходів.

"Хоча Росія і КНР не є монолітним блоком або навіть формальним союзом, і у цих відносинах, безумовно, є точки напруженості і тертя, їх зростаюче стратегічне зближення - це більше, ніж просто "шлюб за розрахунком". Він заснований на загальній оцінці загрози, яку Сполучені Штати і наші союзники представляють для їх амбіцій - завдяки нашій силі, нашому процвітанню і нашим цінностям", - підкреслив чиновник Держдепу.

Як повідомляв УНН, корпорація Microsoft раніше попередила, що на президентських виборах у США вже намагаються втручатися групи кіберзлочинців із Росії, КНР та Ірану.

Українські Національні Новини

Новини Світу