top-chinovnitsyu-kirovgeologiya-suditimut-za-roztratu-ponad-350-tis-griven

Топ-чиновницю "Кіровгеологія" судитимуть за розтрату понад 350 тис. гривень

 • 7364 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. До суду скерували обвинувальний акт стосовно тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора КП "Кіровгеологія" за розтрату державного майна. Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва, передає УНН.

"За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУ ГУ НП в м. Києві у двомісячний термін завершено розслідування відносно тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора КП "Кіровгеологія" за обвинуваченням у розтраті на суму понад 350 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у 2016 році посадовець, діючи на користь приватного товариства та всупереч інтересам служби, продала понад 2 кг брухту дорогоцінних металів, а саме платини, за заниженими цінами.

За результатами слідчих дій та економічних експертиз було встановлено, що внаслідок таких дій підприємству завдано збитків на понад 350 тис. гривень.

Посадовцю 15 лютого повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - ред.). Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського райсуду Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, в Київській області головний лікар однієї з лікарень підробив та видав неправдивий офіційний документ, а також допустив вибуття із власності лікарні автомобіля швидкої допомоги та грошових коштів, виділених на його ремонт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП