torgova-viyna-ssha-i-kitayu-tramp-zayaviv-mozhlivosti-ugodi-mizh-krayinami

Торгова війна США і Китаю: Трамп заявив про можливість угоди між країнами

 • 9456 переглядiв

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Президент США Дональд Трамп не виключив угоду його країни з Китаєм після ескалації торгового протистояння між державами, передає УНН з посиланням на Reuters.

"У понеділок США і Китай спробували послабити напруженість в торговельній війні, Пекін закликав до спокою, а президент США Дональд Трамп прогнозував угоду після падіння ринків у відповідь на нові тарифи обох країн", - йдеться в повідомленні.

Трамп, виступаючи на полях саміту G7 у Франції, сказав, що китайські офіційні особи зв'язалися з американськими торговими партнерами за одну ніч і запропонували повернутися за стіл переговорів.

Як пише видання, заступник прем'єра Держради КНР Лю Хе, який веде переговори з Вашингтоном, заявив в понеділок, що Китай готовий врегулювати торговельну суперечку шляхом "спокійних" переговорів і рішуче виступає проти ескалації конфлікту.

Нагадаємо, минулої п'ятниці Трамп оголосив про підвищення тарифів і заявив, що наказує американським компаніям припинити співпрацю з Китаєм. Пізніше він сказав, що загрожує використовувати надзвичайні повноваження відповідно до закону 1977, який націлений на шахрайські режими, терористів і торговців наркотиками.

Це сталося після того, як Пекін оголосив про підвищення тарифів на американський імпорт в розмірі 75 мільярдів доларів США у відповідь на більш раннє збільшення з боку США.

Після цього біржові індекси США за підсумками торгів показали зниження на 2,5% -3%.

А торги на найбільшій в Азії Токійській фондовій біржі відкрилися в понеділок потужним падінням.

Українські Національні Новини

Новини Світу