torgovelni-merezhi-zmozhut-zaluchiti-pilgovi-krediti-do-1-mlrd-grn-strokom-na-rik-pid-5-shmigal

Торговельні мережі зможуть залучити пільгові кредити до 1 млрд грн строком на рік під 5% - Шмигаль

 • 224183 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Кабінет міністрів України підтримав рішення, яке дасть можливість торговельним мережам залучити пільгові кредити до 1 млрд грн строком на рік під 5%. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

"Торговельні мережі зможуть залучити пільгові кредити до 1 млрд грн строком на рік під 5%. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні Уряду", - повідомив Шмигаль.

Деталі

Як зауважив прем’єр-міністр, це дозволить поповнити обігові кошти, не закривати магазини та вчасно розраховуватися за продукти з українськими виробниками.

"Продовольчі мережі сьогодні фактично стали об’єктами критичної інфраструктури. Уряд тісно співпрацює з такими мережами, аби в усіх містах і селах були продукти харчування, соціальні товари та речі першої необхідності", — наголосив Шмигаль.

Він підкреслив, що держава допомагатиме магазинам, адже розуміє, що вони зіштовхнулися з низкою форс-мажорів і проблем.

Доповнення

Раніше Шмигаль повідомляв, що в Україні майже 200 тисяч наборів із продуктами та засобами гігієни вже роздали у прифронтових містах. Найбільше в Донецькій, Харківській та Київській областях.

Українські Національні Новини

Економіка