torgovi-diyi-ssha-mozhut-zashkoditi-ukrayini-atlantic-council

Торгові дії США можуть зашкодити Україні - Atlantic Council

 • 12431 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Департамент торгівлі Штатів заявив, що українсько-американська угода про припинення антидемпінгового мита припинить діяти з 10 липня, передає УНН з посиланням на Atlantic Council.

Зазначається, що у 2014 році, коли Україна намагалася впоратися з російської анексією в Криму і вторгненням на Донбасі, Комісія США з міжнародної торгівлі і Департамент торгівлі прийняли рішення про введення антидемпінгового мита на імпорт сталевих труб, які використовуються в нафтовидобувній галузі.

"Департамент торгівлі у вересні 2014 року уклав угоду про припинення дії антидемпінгового мита, дозволивши українським виробникам продавати обмежену кількість труб в США за ціною, визначеною американською стороною", - зазначається в статті.

Угода про призупинення дії антидемпінгового мита надало Україні можливість планувати і прогнозувати продажу в США, забезпечуючи стабільність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна відбудеться 7 липня

Проте, незважаючи на те, що війна на Донбасі триває, а на українські труби припадає менше 1% імпорту в США, Департамент торгівлі оголосив, що українсько-американська угода про припинення антидемпінгового мита все ж припинить діяти з 10 липня.

Також зазначається, що секретар Департаменту торгівлі Вілбур Росс ініціював розслідування щодо всіх поставок сталі до США, що загрожує Україні ще більших обмежень на продаж своїх товарів.

"На цьому тижні весь світ буде стежити за зустріччю президентів Д.Трампа та В.Путіна. Буде трагічно, якщо рішення адміністрації Д.Трампа в області імпорту сталі, які можуть завдати великої шкоди Україні, не будуть ретельно враховані в американській політиці", - написав президент North American Interpipe Деніел Валк.

Як повідомляв УНН, президент Росії Володимир Путін і президент США Дональд Трамп обговорять ситуацію у Сирії та Україні.

Українські Національні Новини

Економіка